Afstudeeropdracht

Update Management


Hillstar Business Intelligence

Omschrijving

Afstudeeropdracht: Licensing

 

1. Inleiding 

Hillstar is een dienstverlener met specialisten op het gebied van Business Intelligence. Onze passie is om onze klanten te ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in hun bedrijfsvoering. Vanuit onze achtergrond in ERP komen wij bij bedrijven die het dagelijkse proces geautomatiseerd hebben, maar in mindere mate in staat zijn de data die vast is gelegd te kunnen analyseren. Met onze expertise brengen wij daar verandering in. Wij hebben een focus op het Microsoft Data Analytics platform. Dit bestaat uit de SQL Server producten, PowerBI, PowerApps en Cortana Analytics. Binnen Hillstar loop je rond in de snoepwinkel van de Microsoft producten. Hillstar werkt nauw samen met Microsoft op het Data Analytics platform. Hillstar heeft haar hoofdkantoor in Veenendaal en heeft daarnaast vestigingen in Gadsden en Chicago (USA). Wij zijn wereldwijd actief bij onze klanten. Onze klantenkring is breed, maar voornamelijk actief in handel, productie en retail. 

 

2. Opdracht 

Hillstar is bezig met de ontwikkeling van een data warehouse automation (DWA) tool . Deze tool gaat onze klanten helpen om sneller en efficiënter een data warehouse en analyse omgeving op te bouwen. Ons team is bezig om deze applicatie voor zowel on premise als in de cloud (Microsoft Azure platform) beschikbaar te maken. 

Binnen dit project hebben we een aantal software componenten die we graag willen toevoegen. Met behulp van een proof- of-concept fase, willen we deze componenten ontwikkelen om deze uiteindelijk te integreren in het product. Een van componenten is het Licensing Component. 

 

Component Update Management 

De DWA tool wordt iteratief ontwikkeld en de Minimum Valued Product zal deze bij klanten gedeployed worden. Om de ontwikkeling van volgende releases en uitrollen van nieuwe versies naar bestaande klanten zo soepel mogelijk te maken moet een vorm van Update Management toegevoegd worden aan de applicatie. 

Het doel van deze opdracht is het ontwerpen en opleveren van een proof-of-concept van de Update Management Component voor de DWA tool. En een integratie met een Continuous Deployment Lifecycle. 

Deze opdracht heeft de volgende doelstellingen: 

 • Uitwerken van de architectuur van de oplossing, zonder de bestaande oplossing uit het oog te verliezen, zodat het nieuwe component ook aangesloten kan worden;
 • Beschrijving van alle benodigde componenten en de wijze waarop dit in de praktijk toegepast kan worden;
 • Opleveren van een werkend proof-of-concept, waarbij de functionele en technische oplossing worden uitgerold
 • binnen de Hillstar BI oplossing;
 • Gedocumenteerd opleveren van de betreffende oplossing en overdragen van de opgedane kennis naar het
 • Hillstar team;
 • Eindpresentatie waarin een werkende oplossing wordt getoond aan het management van Hillstar
 • Deze opdracht heeft veel raakvlakken met de volgende methoden en technieken: C# .Net Framework 4.6, Azure, Continuous Deployment principes. C4 model Architecture .
 • Binnen het project dat uitgevoerd wordt, passen wij de scrum methodiek toe. Doel is om binnen 20 weken in zogenaamde sprints te werken en daarmee het einddoel te behalen.

 

3. Begeleiding 

Vanuit Hillstar zal de BI architect van het project de begeleiding verzorgen.

 

4. Tegenprestatie

Hillstar is een kennisorganisatie. Wij proberen daarom ook zo goed als mogelijk kennis in de organisatie te waarborgen. Wanneer de student laat zien dat hij / zij de opdracht volledig naar wens heeft uitgevoerd, krijgt de student de mogelijkheid om bij Hillstar in dienst te treden. Daarnaast bieden wij:

 • Een nader te bepalen financiële vergoeding
 • Een internationale leer- en werkomgeving
 • Een gezellige, leuke en vooral leerzame tijd in een jonge organisatie

 

5. Contactgegevens 

Is deze afstudeeropdracht interessant voor jou? Dan leren we je graag beter kennen! Neem contact op met Thomas van Buren, CTO, of met Jeroen van Lier, BI architect. 

Thomas van Buren 06 16679697  thomas@hillstar.nl

Jeroen van Lier 0318 561055 jeroen@hillstar.nl 

Hillstar Business Intelligence

Landjuweel 48
3905 PH Veenendaal
Telefoon: +31 (0)318-561055
Email: sales@hillstar.nl

OVER Hillstar Business Intelligence

 

Weet u wat uw klant echt wil?

 

Business Intelligence voor Microsoft Dynamics NAV en AX geeft antwoord!

 

De wens van uw klant is vaak al af te leiden uit de verkoopcijfers. De afgelopen jaren hebben we een aantal bedrijven zien sluiten, omdat hetgeen zij verkochten niet meer nodig was. Hillstar Business Intelligence zorgt ervoor dat je simpel en snel inzichtelijk krijgt wat er moet gebeuren om resultaten te verbeteren. Doordat we niet alleen de oplossing implementeren, maar ook een strategisch plan creëren, zorgen we ervoor dat iedere rol binnen de onderneming gevoed wordt met de data die zij nodig hebben. Zo krijgt de productiemanager dagelijks een rapport waarin hij precies ziet waar hij die dag op moet letten. 

Bekijk hoe wij andere bedrijven hiermee hielpen!

Er werken 1 - 10 werknemers bij Hillstar Business Intelligence

Meer informatie

OVER VEENENDAAL

Veenendaal wil zich ontwikkelen en profileren als ICT Centrum: ruim baan voor de ICT-sector als motor voor innovatie en duurzame vernieuwing voor de economie van Veenendaal. Alle bedrijven en ondernemers moeten hiervan kunnen profiteren. Daarnaast wil Veenendaal bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van de FoodValley regio.

Meer informatie