Afstudeeropdracht

Afstudeeropdracht Embedded Software


Baulds

Omschrijving

Aangenaam, wij van Baulds zijn van die mensen die printplaten interessant vinden.  We krijgen er geen genoeg van!

Van telkens slimmere elektronische producten ontwikkelen en produceren. En zien hoe ze met uitgekiende (embedded) software de wereld voor iedereen makkelijker, efficiënter en veiliger maken.
Hoe je vanaf een tablet het hele huis bedient. Hoe je realtime de locatie en temperatuur in een vloot vrachtwagens checkt. Hoe je auto’s delen mogelijk maakt via een smartphone app. Hoe je… Afijn, je snapt waar we heen willen. Het Baulds team is er om de mogelijkheden van technologie maximaal te benutten. Bekijk maar eens een paar van onze IoT oplossingen.

We hebben verschillende afstudeeropdrachten voor je klaarliggen. Om je een idee te geven vindt je hieronder enkele voorbeelden van afstudeerders die je voor zijn gegaan:

Het ontwikkelen van de hardware voor een RF-Transceiver om via Bluetooth een verbinding op te zetten met een remote controller. Het geheel kan een kraan aansturen!
Het ontwikkelen van een modem driver die een connectie opzet met de server. De driver zorgt er ook voor dat de juiste data verzonden en ontvangen wordt. Tot slot is er zelfs de mogelijkheid tot firmware download en file upload.

Jouw skills

 • Affiniteit met embedded electronica
 • Kennis van object georiënteerd programmeren
 • Kennis en ervaring met C, RTOS , Git
 • Kennis van ARM processoren (STM of LPC)
 • Proactief ingesteld
 • Zelfstandig kunnen werken én in teamsverband
 • Minimaal 30 uur beschikbaar

Wij bieden

 • Een boven marktconforme vergoeding
 • Een uitdagende opdracht die daadwerkelijk in gebruik genomen gaat worden
 • Een jong innovatief team
 • Een eigen werkplek bij ons op kantoor in Barneveld

Solliciteren

Wil jij een inspirerende werkplek met enthousiaste collega’s om je heen waar je elke dag bijleert en waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied? Pak dan je kans in de slimme wereld van Baulds! Neem direct contact op via telefoonnummer +31(0)342-421333 of via hr@baulds.nl

 

Baulds

Energieweg 48-50
3771 NA Barneveld
Telefoon: 0342–421333
Email: info@baulds.nl

OVER Baulds

Noemen we onszelf innovatief? We zeggen niet dat we het zijn, we bewijzen het. Keer op keer. Wij doen niet wat anderen van ons verwachten. Wij gaan verder. Wij creëren de verwachting. Dat is ons werk. Dat drijft ons.


Wat we doen

Internet-Of-Things (IoT) bestaat voornamelijk uit (embedded) techniek en is bedoeld om uw product uniek te maken. Hoe? Door waarde te verhogen of kosten te verlagen. Baulds implementeert en regisseert de gehele IoT keten voor klantproducten.
De data van de sensoren (temperatuur, CO2) worden via netwerken (4G, LORA, NB-IoT) in een platform (cloud) opgeslagen. Op een intuïtieve manier is de sensordata op een responsive dashboard zichtbaar.
Wij leveren maatwerk, maar op basis van standaard bouwstenen van onze partners of van ons zelf.
Wij zijn specialist in NB-IoT, LORA en 3G/4G modems, ARM microcontrollers, Bluetooth, WiFi en RF technologie.
Via ons Baulds Software Stack (BSS), hebben wij krachtige dashboards ontwikkeld met o.a. Azure-IoT en PowerBI van Microsoft.

Wij maken producten slimmer, zodat de klant vooroploopt en onderscheidend blijft.

 

Hoe wij kunnen helpen

Wij werken al ruim 11 jaar voor uiteenlopende opdrachtgevers in verschillende sectoren zoals automotive, (machinebouw), transportsector, agri en de chemische industrie. We komen dus nog wel eens ergens en hebben al het nodige gezien. Wij ontwikkelen altijd samen met de klant. In co-creatie maken we uw product slimmer. Onderscheidend zijn in uw markt, dat is waar wij voor gaan. Onze klanten hebben de benodigde productkennis, ervaring en kennen de markt. Wij voegen hier onze kennis van technologie aan toe. Samen kun je echt onderscheidend zijn!

Er werken 10 - 50 werknemers bij Baulds

Meer informatie

OVER VEENENDAAL

Veenendaal wil zich ontwikkelen en profileren als ICT Centrum: ruim baan voor de ICT-sector als motor voor innovatie en duurzame vernieuwing voor de economie van Veenendaal. Alle bedrijven en ondernemers moeten hiervan kunnen profiteren. Daarnaast wil Veenendaal bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van de FoodValley regio.

Meer informatie